Zomer dinerkaart 17:00 tot 20:00 uur

Soepen

Franse uiensoep 8,50
Uiensoep, of op zijn Frans soupe à l’oignon, heeft een diepe, intens hartige smaak, getrokken van uien die zijn gekaramelliseerd in boter. Afgemaakt met een gegratineerd broodje

Tomatensoep met kokos 8,50
De zomerse tomatensoep, vegan. Gemaakt van verse tomaat, gember, citroengras en groentebouillon.  Geserveerd met knoflook croutons

Voorgerechten

Broodplankje 9,00
Fiesta breekbrood met deconstructed boter (roomboter met verse smaakmakers)

Carpaccio Sidney Porter 15,00
Dungesneden rundvlees, vers van het mes, beetje rommelig op het bord gelegd, met een topping van rucola sla, kaas flakes, truffel crème en zwarte maanzaad. Wat bijna niemand weet, is dat dit gerecht niet alleen in Venetië is bedacht, maar dat het zijn naam dankt aan een Venetiaanse schilder, Vittore Carpaccio geheten

Buikspek (warm) 13,00
Op lage temperatuur gegaard varkensvlees, geserveerd op een crème van pastinaak, afgemaakt met radijs, paddenstoel en een crème van runder glacé

Noedels & garnalen (warm) 15,00
Japanse noedels met gebakken garnalen in sesamdressing (licht pittig)

Trio van gerookte vis 15,75
Gerookte Schotse zalm, gerookte paling en gerookte forel met lemon creme, kingsize croutons en cocktailsaus. Geserveerd met toast

Avocado caprese 13,50
De traditionele caprese met een Leyhoeve twist, met mozzarella, tomaat en avocado afgemaakt met basilicum cress

 

Hoofdgerechten

Maak uw diner compleet met vooraf een cappuccino kopje soep € 3,50

Shortrib met cashewnoten en Leyhoeve vleessaus 21,00
Boterzacht rundvlees op lage temperatuur gegaard met eigen vleesjus met cashewnoten

Tropical-chicken (malse kipfilet in gember-kokossaus) 22,00
Op lage temperatuur gegaarde kipfilet in een saus van paprika, gember, limoengras en kokosmelk geserveerd met Groninger nasi

Merlan dugleré 21,00 (witvis)
Tomatensalsa op smaak gemaakt met bieslook en dille als garnering op gebakken Merlan-filet

Puntpaprika gevuld met kabeljauw 22,00
Gegrilde puntpaprika gevuld met verse kabeljauwmousse en Opperdoes aardappel aangemaakt met melk, ui en tomaat. Geserveerd met Hollandaise dille-saus.

Moussaka met linzen 19,00
De Griekse klassieke ovenschotel met een Leyhoeve twist. Tomaat, ui, wortel en bleekselderij vormen de basis van de saus. Gegrilde aubergine met linzen vormen de basis van deze ovenschotel, afgemaakt met een milde bechamelsaus

Lekker om te delen 4,75
Roerbak groenten | gebakken aardappel | zoete aardappel frieten | dikke frieten | krieltjes in crème frai╠éche 

Dessert

Dame blanche 9,00
Drie bolletjes vanille-ijs, warme chocoladesaus, slagroom en een kletskop

Creme brulee met rum en brioche 9,00
Op een spiegeltje van vanillesaus, brioche toast met crème brulee taartje aangemaakt met Cubaanse rum

Aardbeien anders 9,00
Een compote van rabarber met aardbeien en rood fruit, geserveerd met kaneelijs en geslagen room

Grapefruit-munt slagyoghurt 9,00
Een cocktail van grapefruit met sinaasappelpartjes op een bedje van slagyoghurt

 

Japanse carpaccio.png
creme brulee met ijs.png